Veliko pojačanje za FK Tuzla City pred FK Borac

Petrović neće biti na klupi, nema ni Kobiljara

Veliko pojačanje za FK Tuzla City pred FK Borac · Saznajemo

Samir Mlaćo

FK Tuzla City dobija novo pojačanje.

Naime, u Premijer ligu se vraća iskusni napadač Momčilo Mrkaić. Mrkaić je iz banjalučkog Borca otišao u kazahstanski Tobol, ali i brzo završio epizodu.

Na kraju se odlučio za odlazak u FK Tuzla City, gdje će kako nezvanično saznaje SportSport uskoro biti predstavljen, a jučer je i trenirao sa novim saigračima.

Mrkaić je u našoj zemlji nastupao i za Zrinjski, Radnik iz Bijeljine, Vitez, Drinu Zvornik... Bio je i u inostranstvu te ima bogato iskustvo.

Prije Borca nastupao je za Vojvodinu, Javor Matis, te Zemu, a okušao se i u Bjelorusiji gdje je bio član Gomela.

U našoj zemlji ovaj rođeni Trebinjac najviše nastupa je upisao za Borac (34), a za Zrinjski i Radnik po 14 nastupa. Sa Zrinjskim je bio i prvak naše zemlje u sezoni 2016/17, dok je Kup naše zemlje osvojio sa FK Radnik Bijeljina u sezoni 2015/16.

Oglasi

Bio je to historijski uspjeh za Radnik, te je Mrkaić sa saigračima iz te generacije zlatnim slovima upisan u historiju kluba iz Bijeljine.

Sada je dogovorio transfer u FK Tuzla City, te će uskoro biti predstavljen.

FK Tuzla City je porazom u Kupu otvorio drugi dio sezone, a sada ga očekuje prvo kolo nastavka sezone u Wwin ligi.

Tuzlaci se nadaju bodovima, ali u velikim su problemima. Na klupi ponovo neće biti Slavka Petrovića, a sa ekipom neće putovati ni vezista Rijad Kobiljar.

Kobiljar iza sebe ima veoma kvalitetnu polusezonu, no zbog povrede će propustiti ovaj meč. Kobiljar je upisao 18 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao jedan pogodak.

Oglasi

Vratio se u našu zemlju iz SAD-a, a priznao je u nedavnom razgovoru za SportSport i da je razmišljao o u završetku igračke karijere, no poziv Azmira Husića sve je promijenio.

"Sarajevo je moj grad, ali lijepo mi je u Tuzli. Tu sam sa porodicom, ali čim imam vremena dođem u Sarajevo. Ovo je posao, svugdje se moraš priviknuti. Tuzla City je novi izazov za mene, a i ranije sam imao poziv od ovog kluba, ali nisam se želio vratiti u BiH poslije raskida iz FK Sarajevo. Čekao sam idealno rješenje, no kako je vrijeme odmicalo sve je bilo teže i teže, te sam čak i mislio završiti sa nogometom. Bio sam psihički u teškoj situaciji zbog dešavanja u FK Sarajevo, emotivno sam doživio sve to, a onda me nazvao Azmir Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Bajram sam ga onda ja opet nazvao i rekao da sam odlučio da dođem. Žena i roditelji su me ubijedili da trebam još jednom probati, te da ću se kajati ako te ne učinim. O Azmiru imam vrhunsko mišljenje, a ja ljudima sudim o djelima. On je od 'a do ž' me ispoštovao u svim segmentima, dao mi je povjerenje i zahvaljujem mu se kao i cijeloj Upravi te stručnom štabu.

Uzeli su me nakon šest - sedam mjeseci što nisam igrao i dali mi povjerenje. Uvijek ću mu biti zahvalan, zaista samo riječi hvale imam za Azmira. Nadam se da sam pokazao da imam kvalitet i da je to onaj Rijad kojeg je on očekivao. Naravno i da uvijek može bolje", rekao je Kobiljar u nedavnom razgovoru za SportSport.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti