Veliki hendikep za Plave: Tuzla City oslabljen pred gostovanje ekipi Borca

Šef struke na tribinama

Veliki hendikep za Plave: Tuzla City oslabljen pred gostovanje ekipi Borca · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja u nedjelju igraju u gostima protiv banjalučkog Borca utakmicu 19. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a Tuzlaci će imati veliki hendikep jer Slavko Petrović neće biti na klupi ovog tima.

Nakon dva mjeseca pauze sezona u najjačem rangu bh. fudbala nastavlja se već sutra okršajem Sloge i Veleža, a i za vikend nas čeka nekoliko itekako zanimljivih utakmica.

Ekipa Tuzla Cityja je već otvorila drugi dio sezone nastupm u osmini finala Kupa BiH gdje je ovaj tim poražen na gostovanju od mostarskog Veleža.

No, izabranici Slavka Petrovića maksimalno su fokusirani na okršaj protiv Borca, ali već sada je jasno da njihov trener ponovo neće biti na klupi ovog tima.

Petrović se početkom januara vratio u bh. fudbal i preuzeo je trenersku klupu Tuzla Cityja, te je sigurno da ovog 65-godišnjeg srbijanskog stručnjaka očekuje veliki izazov.

Oglasi

Međutim, on još uvijek čeka na tebi jer protiv Veleža nije bio na klupi Tuzla Cityja zbog papirologije, a kako stvari stoje Petrovića na klupi tuzlanskog kluba neće biti ni u nedjeljnom meču protiv Borca.

Kako saznajemo potrebna papirologija za Petrovića još uvijek nije završena i prema svemu sudeći njega neće biti na klupi Tuzla Cityja na narednoj utakmici koju će pratiti s tribina što će za ovaj tim sigurno biti veliki hendikep.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Borca i Tuzla Cityja igra se s počekom u 17:30 sati, te je jasno da banjalučani imaju ulogu favorita.

Borac je nakon prvog dijela sezone lider na tabeli sa 45 bodova, dok je Tuzla City na devetom mjestu sa 19 bodova, te je za Petrovića primarni zadatak da izbori opstanak u društvu najboljih.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi