Monaco mora da proda čak 30 igrača, nada se ukupnoj zaradi oko 50 miliona eura!

Nemaju izbora

Monaco mora da proda čak 30 igrača, nada se ukupnoj zaradi oko 50 miliona eura!

E. Škorić

Nakon završetka sezone u Francuskoj, Monaco će doživjeti neviđenu situaciju posljednjih godina u nogometu.

Monaco će imati više od 60 igrača u prvom timu, a s obzirom na novo FIFA-ino pravilo, klub će morati da proda do 30 igrača tokom ljetnog prijelaznog roka.

Vadm Vasyliev, predsjsednik Monaca, nada se da će od prodaje igrača dobiti prihod od oko 50 miliona eura.

Među onima koji bi mogli otići za nešto skromnije novčane iznase su Fode Ballo-Toure, Benoit Badiashile, Youssouf Fofana ili bivši igrač Seville Ben Yedder, koji bi mogao da ode ako dođe dobra ponuda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostali, poput Grandsira, Sidibea, Chadlija, Onyekurua, Pelea, Barrece ili Benassera, koji se vraćaju sa posudbi, nalaze se na izlaznim vratima ekipe.

Jedno je sigurno, ovu priliku i tešku situaciju u Monacu pokušat će da iskoriste mnogi velikani jer je činjenica da tim iz Kneževine posljednjih godina ima izuzetno kvalitetne mlađe igrače.

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...ovi se raspadaju vec 5. put u zadnjih 10 godina.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi