Njemu ni koronavirus nije pomogao: Suspenzija Martinsu prenijeta na narednu sezonu

Zbog napada na sudiju

Njemu ni koronavirus nije pomogao: Suspenzija Martinsu prenijeta na narednu sezonu

M. Šljivak

Disciplinska komisija francuske Ligue 1 odlučila je prenijeti kaznu portugalskom fudbaleru Gelsonu Martinsu na narednu sezonu.

Fudbaler Monaca je u februaru ove godine dobio direktan crveni karton na meču protiv Nimesa i to nakon što je pokušao da se fizički obračuna s glavnim sudijom Mikaelom Lesageom.

Dva puta je Mertens odgurnuo sudiju, a nakon što je dobio crveni karton, krenuo je i u obračun s njim što su srećom spriječili njegovi saigrači.

On je zatm suspendovan na šest mjeseci od strane Ligue 1, a kako je prvenstvo u Francuskoj prekinuto, mnogi su pomislili da će mu kazna biti uračunata za protekli period.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, to se neće dogoditi. Rukovodstvo Ligue 1 je odlučilo da Martinsu ostane suspenzija i za narednu sezonu i on neće moći igrati do kraja novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi