Monaco predstavio šesto zimsko pojačanje: Stigao Vinicius
Foto: Twitter/AS Monaco

Napadač u Kneževini

Monaco predstavio šesto zimsko pojačanje: Stigao Vinicius · Zvanično

Monaco je i dalje u zoni ispadanja. Loš start sezone je koštao posla Leonarda Jardima kojeg je na klupi zamijenio Thierry Henry. Legendarni Francuz se u Kneževini zadržao tri mjeseca, a onda je na kormilo ekipe vraćen Jardim.

Pokušat će Jardim spasiti Monaco ispadanja u Ligu 2, a u tome će mu pomoći i Carlos Vinicius, 23-godišnji napadač koji je u Kneževini stigao iz Napolija, na posudbu do kraja sezone.

Brazilac je, inače, šesto pojačanje Monaca ove zime. Na Luj II su već stigli Balo-Toure, Naldo, Gelson Martins, Vainqueur i Cesc Fabregas.

Inače, talentovani Vinicius je prvi dio sezone proveo na posudbi u portugalskom Rio Aveu za koji je odigrao 20 utakmica i postigao 14 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naredni izazov za Kneževe u Ligue 1 je duel sa Toulouseom u okviru 23. kola. Ovaj susret se igra u subotu, a kladionica MOZZART je već spremila odlične kvote! Bez obzira na užasnu formu, Monaco je favorit u duelu sa Toulouseom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi