Šamar sudbine za Ramosa: Do jučer se radovao velikim vijestima, a sada dobio hladan tuš
Čini se da će Ramos na ljeto morati u potragu za novim klubom.

Ništa od novog ugovora

Šamar sudbine za Ramosa: Do jučer se radovao velikim vijestima, a sada dobio hladan tuš

E. Ganibegović

Sergio Ramos je prije samo nekoliko dana dobio sjajne vijesti kada je u pitanju reprezentacija Španije. Ipak, sudbina je tako htjela, španski defanzivac sada je dobio loše vijesti kada je u pitanju klub.

Na iznenađenje mnogih, kada je Luis Enrique, sada već bivši selektor Španije, objavio spisak igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu, nije bilo Sergija Ramosa.

Špansku legendu odlučio je da ostavi kući i izabrao je mahom igrače koji imaju veze s Barcelonom. To mu se nije baš isplatilo, s obzirom na to da je Španija ispala već u osmini finala i to od Maroka.

Prije nekoliko dana Ramos je saznao lijepe vijesti kada je u pitanju Crvena furija. Naime, on bi već u martu trebao ponovo da obuče španski dres kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Španija će igrati 25. marta protiv Norveške i Ramos će prema svemu sudeći biti na spisku za naredne utakmice. Također, selektor De la Fuente želi da Ramosu vrati kapitensku traku i da on bude spreman za juni kada Špance očekuje završnica za trofej Lige nacija.

Oglasi

Ipak, ako je prije nekoliko dana saznao lijepe vijesti, sada su za njega stigle i ružne. Kako prenose francuski mediji, PSG mu ne planira produžiti ugovor koji ističe na kraju sezone.

Ramos je u pariz stigao u ljeto 2021. godine kao slobodan igrač kada je napustio Real Madrid, no povrede su ga spriječile da ostavi više traga u glavnom gradu Francuske.

Za nepune dvije sezone Ramos je u dresu PSG-a nastupio 42 puta i postigao je četiri gola. Po svemu sudeći, na ljeto će morati da potraži novi klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, prije nekoliko dana PSG se u kupu sastao s Marseilleom našeg Seada Kolašinca. Ramos je uspio postići pogodak, no na kraju je Marseille prošao dalje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi