Puklo u PSG-u pred najvažnije mečeve u sezoni do sada!
Čelnici PSG-a nezadovoljni su stručnim štabom i rezultatima na početku 2023. godine.

Tenzije rastu

Puklo u PSG-u pred najvažnije mečeve u sezoni do sada!

E. Ganibegović

PSG u narednom periodu očekuje jako težak raspored u kojem će se dva puta sastati s minhenskim Bayernom u osmini finala Lige prvaka, takmičenju koje silno žele da osvoje.

Nakon što se završilo Svjetsko prvenstvo u Kataru, PSG kao da nije više ona ista ekipa. To potvrđuju rezultati na početku 2023. godine.

Aktuelni prvak Francuske često kiksa u Ligue 1 gdje više nema tako veliku prednost u odnosu na prve pratioce, a prije nekoliko dana ispali su i iz Kupa gdje ih je izbacio Marseille našeg Seada Kolašinca.

Loše igre i rezultati stvorile su tenzije unutar kluba. Kako prenosi Foot Mercato, čelnici kluba nisu zadovoljni onim što je momčad do sada pokazala, a utakmice u februaru mogle bi biti odlučujuće u smislu konačne odluke koja će biti donesena na kraju sezone.

Vodstvo PSG-a vjerovalo je da će dolaskom Luisa Camposa biti riješeni mnogi klupski problemi, ali zasad bez uspjeha. Tako su utakmice s Monacom, Lilleom, Olympique Marseilleom i dvije s minhenskim Bayernom stavile ogroman pritisak na aktualni stručni štab francuskog prvaka.

Ukoliko se rezultati ne poprave i PSG ponovo ispadne u osmini finala Lige prvaka ili čak ostane bez titule prvaka Francuske, Galtier, njegovi pomoćnici, ali i sportski direktor Campos bi mogli postati prošlost u Parizu.

Oglasi

Ono što je dodatna glavobolja za čelnike i stručni štab PSG-a jesu vijesti koje su stigle jučer. Osim što za utakmicu protiv Bayerna neće biti spreman Mbappe, neće biti ni Lionela Messija.

Jasno je da će to biti novi veliki udarac za PSG, posebno jer su pod imperativom da prođu dalje zbog eliminacije od Marseillea iz domaćeg kupa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi ima problem sa tetivom, a već je potvrđeno da neće biti dio ekspedicije PSG-a koja će igrati protiv Monaca u prvenstvu.

"Leo Messi se povrijedio na utakmici protiv Marseillea i gotovo sigurno neće igrati protiv Bayerna u Ligi prvaka. Također neće igrati ni protiv Monaca", objavio je jučer L'Equipe.

Top Komentari

user1664960316
Možeš imati 11 najboljih igrača, ali ne i najbolju momčad
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije