Sveci počeli trošiti novac od Van Dijkovog transfera, stiže pojačanje u napadu

Guido Carrillo uskoro seli na Otok

Sveci počeli trošiti novac od Van Dijkovog transfera, stiže pojačanje u napadu

Sky Sports je prije nekoliko dana saopštio da je Monaco odbio prvobitnu ponudu Southamptona vrijednu nešto više do 17 miliona funti za Guida Carrilla, ipak dva kluba su, čini se, sada uspjela dogovoriti transfer argentinskog napadača.

Navodno su, prema izvorima Sky Sportsa, Southampton i Monaco postigli dogovor, pa će Sveci uskoro predstaviti svoje novo pojačanje koje će ih koštati nešto više od 19 miliona funti.

Čelnicima Southamptona je prioritet na zimskom prelaznom roku bilo dovođenje ofanzivca, a trener ekipe Mauricio Pellegrino je upravo Carrilla označio kao primarni metu.

Carrillo je ove sezone odigrao 22 utakmice za Monaco, ali je samo dva susreta u Ligue 1 počeo u startnoj postavi. Inače, od kada je stigao u Kneževinu 2015. godine iz Estudiantesa upisao je više od 50 nastupa za Monaco, te je postigao 20 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sveci imaju dovoljno novca za trošenje na ovom prelaznom roku s obzirom da su od transfera Virgila van Dijka u Liverpool inkasirali 75 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi