Monaco upisao minimalnu pobjedu protiv Nantesa
Gelson Martins je bio strijelac jedinog gola

Važna pobjeda za Kneževe

Monaco upisao minimalnu pobjedu protiv Nantesa

S. Pašalić

Nogometaši Monaca su u 25. kolu francuskog prvenstva na svom terenu savladali Nantes sa 1:0

Nakon što su u prošlom kolu nesretno ostali bez tri boda na gostovanju kod Montpelliera golom iz penala u 91 minuti, tim Leonarda Jardima je u utakmici protv Nantesa krenuo na pobjedu od prve minute.

Monaco je u 13 minuti stigao do vodstva kada je Rony Lopes ubacio loptu pred gol Nantesa, a Gelson Martins pogodio za 1:0.

Monaco je do kraja poluvremena imao još nekoliko prilika da poveća vodstvo, ali domaćii nogometaši nisu uspjeli povećati vodstvo pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 1:0.

U nastavku su i jedni i drugi imali nekoliko prilika da stignu do gola, ali tim Vahida Halilhodžića nije uspio stići do izjednačenja tako da je Monaco na kraju ostvario važnu pobjedu.

Monaco je nakon ove pobjede na 16. mjestu sa 22 boda, dok je Nantes na 14. mjestu sa 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Angers je u drugoj utakmici savladao Nicusa 3:0, a strijelci za domaće su bili Bahoken u 44 minuti, Fulgini u 47 i Lopez u 92 minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti