Monaco i Leipzig ponovo razočarali

Monaco i Leipzig ponovo razočarali

Edmir Škorić

Porto je bio bolji od Monaca, a Bešiktaš od Leipziga u mečevima drugog kola grupe G Lige prvaka.

Bešiktaš je s dvije pobjede krenuo u grupnu fazu Lige prvaka. Turski prvak večeras je sa 2:0 pobijedio njemački Leipzig.

Babel je u 11. minuti zabio za prednost Bešiktaša, da bi u 43. minuti Talisca povisio na 2:0. U nastavku je nestalo struje, meč je nakratko prekinut, ali promjena nije bilo.

Aboubakar je bio junak Porta na  gostovanju kod Monaca. Prvi gol dao je u 31. minuti, a drugi u 69. minuti. U samoj završnici Layun donosi ovjeru pobjede gostujućeg tima.

Monaco je razočarao u prva dva kola i ima samo bod na svom kontu, kao i Leipzig, od kojih se najviše i očekivalo. Bešiktaš je vodeći sa šest bodova, dok je Porto na tri boda.

U narednom kolu Monaco će igrati protiv Porta, a sastat će se Leipig i Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa G, 2. kolo:
Monaco - Porto 0:3 (Aboubakar 31, 70, Layun 89)
Bešiktaš - Leipzig 2:0 (Babel 11, Talisca 43)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi