Wernerova izmjena je vjerovatno najbizarnija ikad u LP

Izašao s terena u 32. minuti

Wernerova izmjena je vjerovatno najbizarnija ikad u LP

Najbolji fudbaler RB Leipziga Timo Werner napustio je sinoćnju utakmicu protiv Bešiktaša već u 32. minuti, ali ne zbog povrede.

Mladom njemačkom reprezentativcu zasmetala je ogromna buka koju su stvarali navijači u Istanbulu, pa je od svog trenera zatražio izmjenu.

Umjesto Time Wernera je u igru ušao Lukas Klostermann, a trener Leipziga Ralph Hasenhuttl je nakon utakmice potvrdio da sjajni napadač nije izašao zbog povrede i da je buka zaista pravi razlog tome, što stvarno djeluje bizarno. 

"U prvih 15 minuta smo bili uplašeni jer je ova atmosfera za nas predstavljala nešto novo. Bilo je stvarno bučno, a mi kao mlada ekipa nismo navikli na takve uslove. Wernera sam morao zamijeniti baš zbog buke. Usred utakmice sam mu davao i čepiće za uši, ali nije pomoglo. Rekao mi je da ne može disati i da se želi odmoriti. Nisam imao izbora nego da ga izvedem iz igre", priznao je trener Leipziga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naši navijači bodre ekipu, ali na jedan fer način. A Werneru je smetala ta buka", osvrnuo se na to i trener Bešiktaša Senol Gunes.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi