Monchi bijesan nakon meča Real - Sevilla: "Htio sam ekipu izvesti s terena"

Bijesan zbog VAR-a

Monchi bijesan nakon meča Real - Sevilla: "Htio sam ekipu izvesti s terena"

E. Škorić

Real Madrid je danas slavio protiv Seville s 2:1, no VAR je imao važnu ulogu u konačnom rezultatu.

Dva gola Casemira Realu su donijeli povrtak na vrh ligaške ljestvice, no u Sevilli su bijesni na sudijske odluke, a posebno poništen pogodak Luuka de Jonga u 31. minuti nakon što je VAR uočio da je jedan od njegovih saigrača nepropisnim postavljanjem skrivio faul u napadu.

"To je akcija koju je vidio cijeli svijet. Takvi potezi se događaju u igri. Mislim da je to bila ključna stvar i da je ta odluka da se poništi De Jongov pogodak promijenila tok utakmice. Apsurdno je ocjenjivati i analizirati utakmicu od tog trenutka", kazao je direktor Seville Monchi.

VAR je čak pregledavao situaciju kada je De Jong postigao gol za 1:1, jer se sumnjalo da je u začetku akcije Munir, koji je ležao na terenu, igao rukom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da su taj gol poništili, povukao bih ekipu s terena i napustili bismo meč. Htio sam to uraditi, bio sam spreman na takvo nešto. Ipak, unatoč porazu zadovoljan sam jer je Sevilla bijesna,a li osjećam bijes zbog VAR-a i jedva se suzdržavam", priznao je bivši direktor Rome.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zmijuga.loma
Sigavi real
0 9
Sejo1979
Pa i VAR im opet pomaze Real Madrid je najveci krivac sto su Uveli VAR u fudbal
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi