Monchi će za Nainggolana biti smrtni neprijatelj: "Tim potezom je pokazao kakav je čovjek"

Teško mu pao odlazak iz Rome

Monchi će za Nainggolana biti smrtni neprijatelj: "Tim potezom je pokazao kakav je čovjek"

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Radja Nainggolan očito još uvijek nije prežalio što ga je Roma odlučila prodati na kraju prošle sezone u Inter.

Nainggolan je sezonama bio jedan od najvažnijih igrača rimskog kluba, a onda su mnogi ostali u šoku kada je objavljeno da Belgijanac ide Inter. U suprotnom pravcu stigli su Nicolo Zaniolo i Davide Santon, a ovaj transfer najviše je "gurao" sada već bivši sportski direktor Vučice, Monchi.

Belgijanac nije krio da je itekako razočaran što je Roma odlučila tek tako da ga prekriži nakon svega, a kao glavni razlog naveli su nedolično ponašanje van terena koje godinama prije toga uopšte nije predstavljalo problem njima.

Nainggolan je još uvijek veoma ljut na čelnike Rome što su dopustili da ga Monchi tek tako proda, a posebno nakon što je Španac napustio mjesto sportskog direktora kada je Vučica ušla u nešto ozbiljniju krizu rezultata.

"S Monchijem sam imao otvoren razgovor. Znao je zvati sve redom i brinuti se oko fudbalera, a čak je zvao i moje agente. Osjećao sam da sam važan igrač u Romi, a onda je sve propalo. Pričao je o meni stvari koje mu ne mogu oprostiti. Tri dana prije odlaska govorio je kako voli Romu i da će biti tu još uvijek, a već tada je znao da se vraća u Sevillu. To vam govori o kakvom čovjeku se radi", rekao je Nainggolan.

Belgijanac je siguran da bi i danas bio fudbaler Rome da nije bilo Monchija, ali je poručio da je sretan u Interu i da se konačno uklopio u svoj novi klub.

"Da nije bio Monchija ja bi bio i danas u Romi. Možda bi neko drugi rekao da me prodaju, ali sumnjam. Izabrao sam Inter zbog Spallettija i nisam pogriješio. Ovo je pravi klub za mene".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nainggolan je poručio da mu ne smeta što mnogi govore da je Roma napravila dobar transfer i dosta bolje prošla jer je dobila Zaniola koji je "eksplodirao" ove sezone.

"Ma ljudi mogu da pričaju šta žele. Ja sam deset godina na vrhunskom nivou i očekivanja od mene su dosta veća. Zaniolo je odigrao 20 utakmica u Seriji A i naravno da im je drago što imaju novog mladog igrača. Sretan sam zbog njega i želim mu zaista sve najbolje".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti