Monchi ide u Arsenal i sa sobom vodi veliko pojačanje iz Rome?

Topnici se žele pojačati

Monchi ide u Arsenal i sa sobom vodi veliko pojačanje iz Rome?

Endin Čaušević

Priče da će Monchi na kraju sezone napustiti mjesto sportskog direktora Rome i preći u Arsenal su jače iz dana u dan.

U italijanskoj javnosti se svakodnevno piše o tome da je Monchi odlučio da napusti Romu na kraju ove sezone jer je dobio ponudu da preuzme mjesto sportskog direktora Arsenala.

Monchi je napravio velike pomake u Romi u koju je doveo nekoliko odličnih pojačanja, ali čini se da je u ovom trenutku Arsenal za njega mnogo veći izazov od rimskog kluba.

Tako bi Monchi ponovo sarađivao s Unaijem Emeryjem koji je bio na klupi Seville u zlatno doba ovog sportskog direktora. Također, očekuje se da Monchi napravi dar-mar u igračkom kadru londonskog kluba i već se špekuliše o novom pojačanjima.

Navodno, ukoliko Monchi dođe u Arsenal prvi koji bi išao na transfer listu je Mesut Ozil koji je daleko najplaćeniji igrač ovog tima. Time bi se oslobodio budžet, te zaradio novac koji bi se uložio u dovođenje novih pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekuliše se da bi Monchi iz Rome sa sobom poveo jednog igrača, a radi se o Cengizu Underu koji je prošle godine sve oduševio svojim igrama. Ovaj 21-godišnjak je stigao iz Basaksehira i za kratko vrijeme se uklopio u igru Vučice.

Prodaja zvijezda ekipa nije strana za Monchija jer on time dobije novac za dovođenje nekoliko igrača. Sličnu stvar uradio je s Mohamedom Salahom i Alissonom u Romi, a za taj novac doveo je čak šestoricu novih fudbalera u rimski klub. No, da li će otići u Arsenal saznat ćemo na kraju sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti