Izabran tim mjeseca u Seriji A: Džeko i Piatek u vrhu napada

Po izboru portala Whoscored.com

Izabran tim mjeseca u Seriji A: Džeko i Piatek u vrhu napada

U Italiji se ovih dana ništa novo ne dešava.

Portal Whoscored.com izabrao je najbolji sastav mjeseca u italijanskom šampionatu, a u vrhu napada je svoje mjesto, uz Krzysztofa Piateka, našao Edin Džeko.

Džeko je tokom mjeseca februara imao prosječnu ocjenu 8,39 što ga čini drugim najboljim igračem italijanskog šampionata, a bolji od njega je samo Cristiano Ronaldo.

Inače, na golu ovog tima je golman Torina Salvatore Sirigu, a pored Džeke, Piateka i Ronalda tu su između ostalog Koulibaly, Kessie, Alex Sandro...

Džeko je u februaru mjesecu postigao tri pogotka u italijanskom šampionatu.

Monchi: Džeko će ostati s nama na duži period

Direktor Rome Monchi vjeruje da će bh. reprezentativac ostati jedan duži period stanovnik Rima.

U posljednjih nekoliko dana u medijima je bilo izvještaja da Roma traži nasljednika Edina Džeke, ali na Olimpicu ne razmišljaju o prodaji Dijamanta.

“Zadovoljan sam Džekinim nastupima. Nadam se da može dugo ostati ovde i ne vidim razloga zašto ne bismo nastavili zajedno", kazao je Monchi.

Džeko se, podsjećamo, povezuje s Interom i nekim engleskim premierligašima, ali u Romi i dalje tvrde da njihov najbolji strijelac neće mijenjati sredinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edinu ugovor s Romom ističe na ljeto 2020. godine, a to je jedan od razloga što bi iskusni napadač mogao biti prodan na ljeto, bez obzira što na Olimpicu tvrde suprotno.

Italijanski novinar Angelo Mangiante je ranije objavio da je 33-godišnji napadač na prodaju i da će Roma bivšeg igrača Manchester Cityja pokušati da proda za 15-ak miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti