Monchi ne miruje: Dvojica igrača u januaru stižu u Romu

Žele spasiti sezonu

Monchi ne miruje: Dvojica igrača u januaru stižu u Romu

E. Čaušević

Roma ove sezone igra daleko ispod očekivanja, a navijači su najviše ljuti na Monchija koji je na ljeto itekako promijenio igrački kadar.

Vučica je ljetos ostala bez nekoliko veoma važnih igrača, a u klub su stigli mladi fudbaleri od koji se ček očekuje da pokažu kvalitet. Velike promjene se osjete u ekipi na rezultatima i jasno je da će novim igračima trebati još vremena da se ukopte u tim.

Rimski klub će u januaru sigurno biti aktivan što se tiče prelaznog roka, a navodno Monchi već završava dva transfera. Italijanski mediji prenose da su Olimpicu veoma blizu veznjak Young Boysa, Sekou Sanogo, te igrač Borussije Dortmund, Julian Weigl.

La Gazzetta dello Sport piše da su ovi fudbaleri na vrhu liste Monchija i da uveliko radi na tome da transfere realizuje već u januaru. Nije poznato koliko bi ovi transferi mogli koštati Romu, ali jasno je da su im pojačanja u ovom trenutku itekako potrebna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sanogo koji ima 29 godina cijelu karijeru proveo je u Švicarskoj, a u dosadašnjem dijelu sezone za Young Boyse upisao je 22 nastupa uz sedam asistencija i jedan gol. S druge strane, 23-godišnji Weigl se nije mnogo naigrao u Dortmudu ove sezone i odigrao je svega osam utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije