Monchi o susretu Sevilla - Roma: Postoji mogućnost igranja u drugpoj zemlji, ali ko će nas primiti?

Sportski direktor Seville

Monchi o susretu Sevilla - Roma: Postoji mogućnost igranja u drugpoj zemlji, ali ko će nas primiti?

Sportski direktor Seville Monchi kaže kako nije siguran kada će prvi susret osmine finala Evropa lige između njegovog tima i Rome biti odigran. 

Podsjetimo, ovaj meč odgođen je jer fudbaleri Rome zbog obustave letovima iz Italije prema Španiji nisu mogli doći, a za sada se ne nadzire mogućnost skorijeg igranja susreta.

Monchi za La Gazzetta dello Sport kaže sljedeće:

"Nisam siguran da se rješenje može naći brzo. Igranje na neutralnom terenu je jedno od rješenja koje razmatra UEFA, ali nisam siguran da ćemo lako naći državu koja će nam poželjeti dobrodošlicu. Stvari se mijenjaju, ono što se čini OK danas, sutra se možda neće činiti. Problem je ozbiljan, a medicinska slika varira", kaže Monchi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Osim susreta Sevilla - Rome odgođen je i meč Inter - Getafe, a ostale utakmice osmine finala igrale su se većinom bez publike. Izuzetak je jedno susret Basaksehir - Kopenhagen.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi