Monchi Romi stopera od 50 miliona eura doveo potpuno besplatno
Monchi navodno seli u London, a Romi je za kraj svoje rimske avanture omogućio perspektivnog 19-godišnjeg stopera

Talentovani Brazilac stiže u Rim

Monchi Romi stopera od 50 miliona eura doveo potpuno besplatno

Edmir Škorić

Brazilski izvještaji tvrde da je 19-godišnji Santosov talent Matheus Guedes već dogovorio transfer u Romu.

Prema izvješću Globoesportea, defanzivac neće produžiti svoj trenutni ugovor, koji ističe 31. marta, pa će kao slobodan igrač krenuti put Rima.

Inače, igračeva vrijednost je oko 50 miliona eura, ali je Monchi uspio da osigura njegov dolazak poptuno besplatno u redove Rome.

Pretpostavlja se da će 19-godišnjak u Italiju doći u aprilu, tako da će imati nekoliko mjeseci da se aklimatizira i nauči jezik prije nego krenu u julu pripreme za novu sezonu.

Guedes je visok 195 centimetara, uspoređuju ga s nekim najboljim evropskim stoperima, no njemu je tek 19 godina i pred sobom ima puno vremena. S obzirom da Roma ima dobre defanzivce poput Fazija ili Manolasa, mladi Brazilac imat će od koga da uči.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi