Ramos pravi iznenađujući transfer u Španiju?

Ističe mu ubrzo ugovor sa PSG-om

Ramos pravi iznenađujući transfer u Španiju?

S. Mlaćo
Sjajni defanzivac Sergio Ramos mogao bi uskoro napustiti PSG, a sve će iznenaditi odabirom svog novog kluba. Ramos sprema povratak u Španiju, ali to neće biti Real Madrid.

Sjajni defanzivac Sergio Ramos mogao bi uskoro napustiti PSG, a sve će iznenaditi odabirom svog novog kluba. Ramos sprema povratak u Španiju, ali to neće biti Real Madrid.

Iskusni nogometaš je u posljednjih šest mjeseci ugovora sa PSG-om i sada već može pregovarati sa drugim klubovima. U PSG-u nisu previše zabrinuti, vjerovatno neće imati ništa protiv da Ramos napusti klub, s obzirom i na veoma visoka primanja.

Ramos je imao vrlo tešku prvu sezonu u PSG-u, dok mu u drugoj ide puno bolje te je uglavnom u ulozi startera, a u nastavku sezone pred sobom ima samo jedan cilj - osvojiti Ligu prvaka.

Povezuje se i sa saudijskom Al Nassrom koji je prije par dana ozvaničio dolazak Cristiana Ronalda, te Saudijci očigledno na tome neće stati.

Ipak, čini se da je realnije da se Ramos vrati u Španiju. Fichajes tako piše da Ramos potpisati za Seviilu i pristati na mnogo manju platu nego što ima u Parizu.

Oglasi

Ramos nije zaigrao ni na Svjetskom prvenstvu, s obzirom da nije dobio poziv selektora Luisa Enriquea, te su mnogi mišljenja da je njegovo vrijeme prošlo. Ipak, svojim iskustvom i znanjem on može mnogo pomoći, a u Sevilli su svjesni da itekako dobro poznaje i ligu, što je velika prednost.

Dres Seville je već nosio, odakle je i stigao u Real Madrid, a zatim u ljeto 2021. u redove Parižana. Ove sezone upisao je 22 nastupa uz jedan pogodak i jednu asistenciju.

Za PSG svakako je najbitniji ostanak Lionela Messija a to će se prema svemu sudeći i desiti.

Messi se vratio treninzima u svom timu nakon osvojenje titule prvaka svijeta u Kataru. Od saigrača je dočekan špalirom i svi su odlučili da na taj način čestitaju velikom majstoru nogometa koji je i na Mundijalu potvrdio da ima još uvijek mnogo toga za pokazati.

PSG je trenutno lider u francuskom prvenstvu i ima četiri boda više od Lensa. Trećeplasirani je Marseille sa 36, dok Rennes ima 34.

Borba za prvaka svakako nije gotova, no Parižani imaju sve u svojim rukama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi