Monchi: To što smo prodali Alissona ne znači da nemamo ambicije

Oglasio se sportski direktor Rome

Monchi: To što smo prodali Alissona ne znači da nemamo ambicije

Brazilski golman Alisson Becker večeras je za 75 miliona eura prešao iz Rome u Liverpool i time je ozvaničen najskuplji golmanski transfer svih vremena.

Nakon Radje Nainggolana, Roma je ostala i bez Beckera što se baš i ne dopada navijačima prošlosezonskog polufinaliste Lige prvaka.

S ciljem da smiri situaciju, sportski direktor Rome Monchi oglasio se riječima kako nije tačno da ovakvi potezi kluba znače da nedostaje prave ambicije.

"Kada vam stigne tako dobra ponuda, morate je razmotriti. Procijenili smo pozitivne i negativne strane, a zatim odlučili razgovarati sa Liverpoolom. Ova prodaja ne znači da nemamo ambicije", rekao je Monchi, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Shvatam i gledište navijača, ali želim da znaju da radimo na tome da izgradimo jači tim. Možda je nekim navijačima danas teško, ali ne zaboravite da smo doveli Pastorea i Kluiverta. To su vrhunski igrači. Nije mi cilj samo napraviti dobar tim za jednu sezonu, već i za naredne i sto postosam siguran da će tako i biti".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi