Montella dobio ultimatum od Milana
Foto: EPA

Naredna dva meča ključna

Montella dobio ultimatum od Milana

Italijanski stručnjak Vincenzo Montella neće dočekati internacionalnu pauzu na klupi Milana ukoliko u naredna dva meča ne ostvari pozitivne rezultate, prenose italijanski mediji. 

Vlasnici Milana imaju sve manje strpljenja sa Montellom, a posebno nakon poraza od Juventusa na San Siru proteklog vikenda. Milan se trenutno nalazi na 8. mjestu Serije A i ima čak 15 bodova manje od lidera Napolija, a osim toga zaostaju 12 bodova za Ligom prvaka. 

Obzirom na ogroman novac koji je uložen od strane kinesnkih vlasnika, Milan bi trebao igrati daleko bolje ove sezone, a to očekuju i navijači i zato Montelli nije preostalo mnogo vremena. Ako je suditi prema izvještaju italijanskih medija, Montella ima još samo dva meča i morat će slaviti pobjede. 

Njegova ekipa večeras gostuje kod AEK-a u okviru Evropa lige, a nakon toga im slijedi gostovanje kod Sassuoloa u okviru Serije A. Ukoliko ne pobijedi na ta dva meča, Montella će vjerovatno postati bivši. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, već ranije se pominjalo da bi ga na klupi Rossonera mogli zamijeniti Ancelotti ili Marcelo Lippi, ali ko će to na kraju biti ostaje nam da vidimo. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti