Montella: Ne možete tek tako dovesti igrača od 100 miliona

Trener Milana

Montella: Ne možete tek tako dovesti igrača od 100 miliona

Edmir Škorić

Milan je poražen od Juventusa s 2:0 na San Siru u derbiju 11. kola italijanske Serije A.

Očekivalo se da se Milan probudi, zaustavi moćni Juve i pokaže da još nije odustao od najviših ambicija, no to se nije dogodilo. Stara dama je slavila rutinski s 2:0, a oba je gola postigao Gonzalo Higuain.

Vincenzo Montella, trener Milana kojeg toliko kritikuju italijanski novinari i milanski navijači, smatra da je "igrač od 100 miliona eura ipak odlučio duel":

"Nemaju svi Gonzala Higuaina. Najbolji igrači u vrijednosti od 100 miliona eura neće doći u klub ako ne igra ligu prvaka. Gonzalo je iz ničega stvorio dvije šanse i postigao dva gola koja su odlučila pobjednika", rekao je Montella.

"Nemam ništa protiv Juventusa. Oni su postavili primjer kako treba graditi tim tokom vremena. Iskusni su sada uvode neke mlade igrače", dodao je trener Rossonera.

Lucas Biglia je opet odigrao loš meč, ali Montella nije želio da komentariše nastupe pojedinaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne želim komentarisati pojedince. Mislim da uvijek može bolje. On je sjajan igrač i uvjeren sam da će nam donijeti potrebnu mirnoću u igri", zaključio je Montella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi