Posljednja šansa za Vincenza Montellu
Foto: EPA

Ako ne pobijedi dobiće otkaz

Posljednja šansa za Vincenza Montellu

Midhat Šljivak

Ekipa Milana večeras će u 10. kolu Serie A gostovati u Veroni kod neugodne ekipe Chieva.

Rossoneri usprkos velikim ulaganjima tokom ljeta i ove sezone igraju zaista slabo i trenutno su tek na 11. mjestu prvenstvene tabele.

Navijači tima san Sira traže promjene. Nezadovoljni su načinom na koji tim vodi Vincenzo Montella, ali ovaj stručnjak još uvijek ima podršku rukovodstva ekipe.

Međutim, italijanski mediji tvrde da bi Montella večeras po posljednji put mogao sjediti na klupi Milana.

Ako Rossoneri ne uspiju osvojiti tri boda u Veroni, 43-godišnji stručnjak će dobiti otkaz i italijanski velikan će se okrenuti potrazi za novim trenerom.

Glavni kandidati za klupu ovog tima su Walter Mazzarri i Paulo Sousa, a ako se sa njima ne uspiju dogovoriti, plan B je dovođenje na klupu legende kluba Gennara Gattusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Montella je na klupi Milana od ljeta 2016. godine. Ekipu je vodio u 57 utakmica  od čega je pobijedio u njih 30.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi