Pizarro: Najbolje dane sam proveo u Romi, borili smo se sa onakvim Interom...
Pizarro je jedan dio karijere proveo i sa Džekom u Manchester Cityju, ali tamo je upisao samo pet utakmica.

Čileanac se prisjetio

Pizarro: Najbolje dane sam proveo u Romi, borili smo se sa onakvim Interom...

Nekadašnji vezista Roma David Pizzaro poručio je da su za njega dani provedeni u Vučici bili najbolji u karijeri. 

Podsjetimo, Pizarro je evropsku karijeru počeo u Udineseu, pa je kasnije između ostalog igrao za Inter, Rimu, Manchester City i Fiorentinu, ali poručuje da mu je u Romi bilo najbolje.

"Najbolje godine moje karijere? U Romi! Igrali smo Ligu prvaka i borili smo se za Scudetto sa onakvim timom Intera predvođenim Joseom Mourinhom. Također, bio sam sretan i u Udineseu jer smo odveli tim u Ligu prvaka poslije 90 godina. Ipak, danas smatram da je Romin dres moja druga koža", rekao je Pizarro.

Čileanac danas ima 39 godina i izašao je iz svijeta fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prije ili kasnije vrijeme dođe po svoje, pa je došlo i meni. Nije fudbal mene napustio, već ja njega. Davno sam to odlučio, ali mnogi ljudi su mi govorili da razmislim još jednom, pa mi je to odežavalo stvari", rekao je Pizarro.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rifresh
a ti si iz one grupe polu igraca poput taddei mancinija pa Roma nije imala noogometasa do Pjanica i Dzeke. i u tim godinama nista od vas nije bilo Juveta i opet talasika bili bubanj za nabijanje u Ligi prvaka. sama cinjenica da je Dzeko jedini igrac rome sa het trickom u LP i vi se nesto ko borili .(
4 10
Mr.Balboa
Covjek je bio masina definitivno,svaka cast na ovakvoj fizickoj spremnosti!!!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi