Montella vodi i Sevillu u propast
Foto: EPA

Novi poraz Andalužana

Montella vodi i Sevillu u propast

Midhat Šljivak

Dolazak Vincenza Montelle na klupu Seville nije donio ništa dobro ovom klubu. Nakon katastrofe i poraza od gradskog rivala Betisa u prošlom kolu (3:5), danas je Sevilla poražena i na gostovanju kod Alavesa rezultatom 1:0.

Andalužani su odigrali još jedan katastrofalan meč. Nije doduše ni domaći tim bio ništa bolji, ali su na kraju svoju šansu u ovom duelu iskoristili i došli su do minimalnog trijumfa.

Trenutak odluke na ovom meču desio se u 52. minuti. Manu Garcia je prekrasno pogodio za prednost svog tima od 1:0.

Ovo je bio jedini gol na meču. Gosti nisu napravili previše, imali su jednu odličnu šansu preko Nolita, ali je do kraja ostalo 1:0.

Sevilla je već pet utakmica bez pobjede u La Ligi i čini se kako bi Montella mogao imati veoma kratak boravak u timu iz Andaluzije. U Milanu su ga se riješili nakon očajnih nastupa, a nema dileme da će i rukovodstvo španskog tima dobro razmisliti šta će sa Italijanom

Alaves je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone i trenutno su na 17. mjestu prvenstvene tabele.

Mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović nije igrao za Alaves u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 19. kolo:

Alaves - Sevilla 1:0 (Garcia 52')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi