Vladanu Kovačeviću propao transfer?

U FK Sarajevo neće biti sretni zbog ove situacije

Vladanu Kovačeviću propao transfer?

H. Zilić

Pomalo loše vijesti stižu iz Fracnsuke za bh. golmana Vladana Kovačevića (24), ali i FK Sarajevo, koji bi trljao ruke od narednog transfera Kovačevića.

Bh. golman se povezivao sa Montpellierom.

Navodno je francuski klub bio dobro zagrijan za Kovačevića i transfer je bio blizu realizacije, ali čini se da je sve palo u vodu.

Ovoj konstataciji u prilog ide podatak da je Montpellier sinoć predstavio novo pojačanje.

Član Ligue 1 je doveo iskusnog golmana Benjamina Lecomtea (31) iz redova Monaca.

Francuski novinar Bertand Queneutte koji je specijalista za francuski klupski fudbal nedavno je pisao da je Kovačević blizu Montpelliera, ali da Uprava kluba još nije donijela definitivnu odluku.

Oglasi

Pomenute špekulacije dobile su epilog i u cijeloj priči bilo je istine.

Čini se da je Uprava Montpelliera pristala na jeftiniju varijantu jer je Rakow za Kovačevića tražio oko pet miliona eura.

Kovačević je briljirao na golu poljskog Rakowa i ranije se povezivao sa raznim klubovima. U jednom momentu je bio blizu prelaska u Benficu, spominjao se odlazak u njemačku Bundesligu, a nedavno ga je njegov agent Franjo Vranjković nudio velikom Bayernu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bayern nije bio realna opcija, a da li je propao još jedan transfer za bivšeg golmana Sarajeva saznat ćemo u narednim danima kada je kraj januarskog prelaznog roka.

Sarajevo bi od narednog transfera Kovačevića imalo finansijsku injekciju od 15 posto, tako da i na Koševu sa nestrpljenjem očekuju da vide sudbinu svog bivšeg golmana.

Top Komentari

TarpiTarpi
Ide na ljeto za veći iznos, ne vidim problem ovdje kao navijač Sarajeva.
6 0
F1F
Rakow hoće da hajruje i više nego što su uložili u Vladana.. bezzveze ali eto . Valjalo bi da je prešao ali.. naći će se valjda i za njega jer je dobar momak ma šta javnost pisala o momku .
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi