Najveći stadion u Argentini se naklonio Messiju kao niko prije: Konačno je postao "besmrtan"

Trenutak koji će pamtiti

Najveći stadion u Argentini se naklonio Messiju kao niko prije: Konačno je postao "besmrtan"

E. Čaušević

Lionel Messi vodio je prije dva mjeseca reprezentaciju Argentine do titule na Svjetskom prvenstvu u Kataru i zauvijek se upisao u historiju svoje domovine. Kakav status sada Messi ima u Argentini najbolje su pokazale scene koje smo sinoć gledali na najvećem stadionu u toj zemlji - Monumentalu.

Argentina je nadmašila sva očekivanja na Mundijalu u Kataru i uspjela je otići do samog kraja što se pred početak ovog takmičenja baš i nije očekivalo.

Gaučosi su po treći put u svojoj historiji postali prvaci svijeta, a po prvi put još nakon davne 1986. godine i legendarne generacije koju je predvodio Diego Maradona.

Ovaj put u legendu Argentine zauvijek se upisao Lionel Messi koji je vodio Gaučose do zlata. Messi je tako osvojio jedinu titulu koja mu je još nedostajala u karijeri i za mnoge on je sada bez dileme najbolji fudbaler svih vremena.

Kakav status sada Messi ima u svojoj domovini najbolje su pokazale scene s najvećeg argentinskog stadiona Monumentala na kojem je River Plate sinoć igrao protiv Argentinos Juniorsa.

Ovo je bila prva utakmica Rivera na domaćem terenu u novoj sezoni i navijači su iskoristili priliku da odaju počast reprezentaciji Argentine koja ih je prije dva mjeseca bacila u trans. Osvrnuli su se posebno na igrače koji su članovi ili su ponili u Riveru, a bili su dio reprezentacije u Kataru.

Oglasi

Napravili su zaista pravi spektakl i svakom od njih odali počast i zahvalili se što su ponovo Argentinu doveli na svjetski tron. Međutim, pored igrača koji imaju direktnu vezu s Riverom u cijelom tom performansu našla se slika još samo jednog fudbalera.

Jedini fudbaler čija ogromna fotografija se sinoć našla na tribinama Monumentala, a da nema nikakve veze s Riverom je upravo Leo Messi što najbolje pokazuje kakav status taj čovjek ima sada širom Argentine.

Poznato je da je Messi ponikao u dresu rivala iz Rosarija, Newell's Boysa, ali je još kao dijete otišao u Barcelonu. Na taj način Monumental se naklonio još jedino Maradoni.

Za razliku od ostalih čije su slike bile sinoć na Monumentalu upravo je Messi jedini od njih koji nema nikakve veze s Riverom niti je nekada bio član tog kluba. Ipak, oni znaju da cijene ono što je Messi uradio za reprezentaciju i to su mu sinoć pokazali.

Nakon svih uspona i padova, oproštaja od reprezentacije prije par godina i nekoliko izgubljenih finala Messi je osvajanjem Mundijala konačno u svojoj domovini dobio status koji je davno zaslužio.

Top Komentari

RuthlessDyni
Nije osvojio Francuski kup.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije