Rabona sa bijele tačke prvi i posljednji put je viđena prije 30 godina

Je li se kockanje isplatilo?

Rabona sa bijele tačke prvi i posljednji put je viđena prije 30 godina

Admin Čaušević
Teme:

Na današnji dan prije 30 godina viđen je penal koji je izveden na možda najrabriji način u historiji fudbala. 

Bio je 13. maj 1990. godine. Na stadionu Comunale u Reggio Calabiji, Reggina je u susretu Serije B dočekala Triestinu. Pri rezultatu 1:1 viđena je čarolija.

Dosuđen je penal za domaće. Odgovornost je preuzeo Ricardo Paciocco. Nekadašnji napadač italijansko-veneceulanskog porijekla se kockao i na kraju mu se kocka isplatila.

Paciocco je odlučio da penal izvede popularnim rabona udarcem. Šut je bio poprilično snažan i završio je u mreži. Golman Triestine je loptu ispratio pogledom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Namjestio se tako kao da će šutirati desnom nogom, trener Bolchi je galamio sa klupe, taržio je da se promijeni izvođač, ali je Paciocco već donio odluku. Zalet, rabona i gol.


Reggina je na kraju odnijela pobjedu s 2:1, ali nije uspjela izboriti promociju u Seriju A. Ipak, za neke ludost, a za neke hrabrost Paciocca sa te utakmice je zauvijek ušla u legendu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi