Muller zatražio odlazak, ekspresan odgovor Bayerna

Njemački Sky izvještava

Muller zatražio odlazak, ekspresan odgovor Bayerna

A. Čaušević

Thomas Muller je izražio želju za odlaskom iz kluba u kojem je proveo svoju cijelu karijeru. 

Nezadovoljan statusom i minutažom koju mu daje Niko Kovač javno je poručio da želi otići iz Bayerna. Ove sezone upisao je 10 nastupa, a pet puta je ušao s klupe uz jedan postignuti gol.

"Naravno da sam nezadovoljan. Imam 30 godina, gladan sam uspjeha s klubom i maksimalno spreman za igru", izjavio je njemački fudbaler, pa nagovijestio transfer ukoliko se situacija ne promijeni uskoro.

"Ako me trener vidi kao igrača koji će ulaziti s klupe, onda ću dobro razmisliti. Previše sam ambiciozan da bih me zadovoljavalo sjedenje na klupi", dodao je.

Njemački Sky izvještava kako je iz Bayerna stigao ekspresan odgovor da Mulleru neće biti dozvoljen odlazak iz Bavarske jer ga smatraju jednim od šefova u svlačionici i vođom na terenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Muller je s Bayernom osvojio osam titula prvaka Njemačke, pet Kupova i Ligu šampiona, a Sky tvrdi kako je cilj Bavarca da se s 30-godišnjim veznjakom produži ugovor. Trenutni mu ističe u junu 2021. godine.

Iskusni fudbaler je bio prvak svijeta s Njemačkom 2014. godine, ali Joachim Low je još u martu odlučio da ga više ne zove u reprezentaciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Previše sam ambiciozan da da biH me zadovoljavalo sjedenje na klupi???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi