Morata ostavio mogućnost povratka u Real Madrid
Foto: Alvaro Morata (Chelsea) slavi pobjedu protiv Man. Uniteda (EPA)

Ne bi mogao odbiti voljeni klub

Morata ostavio mogućnost povratka u Real Madrid

Španski napadač Alvaro Morata minulog ljeta napustio je redove Real Madrida po drugi put, a ovog puta je odlučio da ode u Premiership i obuče dres Chelseaja. 

Podsjetimo, Morata je prvi put Real napustio na ljeto 2014. godine kada je prešao u Seriju A i obukao dres Juventusa gdje se zadržao dvije godine. 

Real je imao opciju da vrati Moratu za 30 miliona eura što je i učinio na ljeto 2016. godine. Ipak, španski napadač ponovo nije imao mnogo prostora za igru u Realu i odlučio je ponovo da ode, a ovog puta u Chelsea. On još tvrdi da bi se jednog dana mogao vratiti u Real. 

"Naravno da bih se volio vratiti. Nakon što osvojim sve sa Chelseajem i ostvarim sjajnu karijeru ovdje, bilo bi mi veoma teško kao madridisti reći 'ne' Realu. Iskreno, ne mislim da će se to dogoditi, ali nikada ne znate. Uopšte ni ne razmišljam o tome jer sam veoma sretan u Londonu", rekao je Morata. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Morata je ove sezone u dresu Chelseaja odigrao  ukupno 15 utakmica te je postigao osam golova uz tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi