Morata: Povratak u Real je realna opcija

Španac napušta Juventus?

Morata: Povratak u Real je realna opcija

Španski napadač Alvaro Morata najavio je da bi od naredne sezone mogao ponovo napustati za Real Madrid.  

Kraljevi su prodali Moratu 2014. godine u Juventus, ali su zadržali pravo da ga u roku od tri godine vrate na Santiago Bernabeu i to bi se, kako stvari stoje, moglo desiti već u ljetnom prijelaznom roku. 

"To je realna opcija, svi to znaju, a ja želim da više prestanu sve te priče o mom povratku. Želim, pripadati svom klubu, znati gdje ću biti nekoliko godina i gledati u budućnost", kazao je Morata za Goal i potom dodao da se redovno čuje sa Realovim direktorom Emiliom Butraguenom.

"Zahvalan sam mu, stalno se zanima kako sam, kako mi je, čestita mi kad zabijem... I on je igreao u Realu, došao iz škole kluba do reprezentacije. Također, razgovaram i s Morientesom povremeno i ponosan sam zbog toga jer kad sam bio dječak, čekao sam njegov autogram."

Inostrani mediji su također objavili informaciju da je moguće da Real Madrid vrati Moratu za isti novac i potom ga proslijedi Arsenalu, ali uz veliku zaradu. Kao svota koju je londonski klub spreman ponuditi spominje se 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morata je ove sezone odigrao 28 mečeva u Seriji A i postigao šest golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi