Morata u Madridu, danas potpisuje
Morata je karijeru i počeo u Atleticu gdje je zaigrao kao tinejdžer, a onda je prešao u Getafe, a kasnije je igrao za Real Madrid, Juventus i na koncu Chelsea

Napustio Chelsea

Morata u Madridu, danas potpisuje

E. Škorić

Alvaro Morata napustio je Chelsea i danas će po svemu sudeći postati novi igrač Atletica.

Chelsea je doveo Gonzala Higuaina prije nekoliko dana, pa je odmah Morati dato zeleno svjetlo da može da krene u realizaciju transfera u Atletico.

Španac je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2017. godine, ali je postigao samo 11 golova u prvoj sezoni u Premier ligi, a dolaskom Maurizija Sarrija njegovo vrijeme na terenu je znatno smanjeno.

Bilo je jasno da će Morata otići, čekalo se samo da Plavci pronađu novog napadača, a nekadašnji Juventusov i Realov napadač danas se nalazi u Madirdu na ljekarskim pregledima gdje će ubrzo potpisati ugovor s Jorgandžijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da Morata bude posuđen na 18 mjeseci, s tim da će Atletico imati pravo otkupa njegovog ugovora u bilo kojem trenutku. Zanimljivo da je karijeru upravo počeo u Atleticu odakle je otišao u Getafe, a kasnije i u Real.

Promo

Top Komentari

red devil mo
Kad ga utrpa Realu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi