Simeoneov Atletico ne odustaje
Madriđani su golovima u prvom dijelu slomili otpor Getafea, koji je meč završio s devetoricom na terenu

Jorgandžije slavile protiv Getafea

Simeoneov Atletico ne odustaje

E. Škorić, foto: EPA

Atletico Madrid je u 21. kolu španske La Lige savladao Getafe s 2:0 i tako je ostao u trci za titulu.

Madridski crveno-bijeli su bili sigurni pred svojim navijačima protiv uvijek neugodnog Getafea, a susret u Madridu obilježili su brojni kartoni.

Tako je pokazano ukupno čak devet žutih i dva crvena kartona, oba za goste.

I dok su igrači Getafea radili na pumpanju rubrike "kartoni" u statistikama, Atleticovi su se ipak potrudili da budu uspješniji u broju šansi i golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Antoine Griezmann je u 27. minuti postigao vodeći gol za domaće, da bi deset minuta kasnije Saul Niguez ovjerio trijumf Jorgandžija.

Atleticu je ovo bila 12. pobjeda i sa 44 boda je na dva od vodeće Barcelone koja ima meč manje, a Getafe ima 31 bod i na šestom je mjestu. Atletico u narednom kolu ide Betisu, a Getafe će biti gost Levanteu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi