Sarrijev 'višak' konačno pronašao novi klub?

Moses seli u Fenerbahče

Sarrijev 'višak' konačno pronašao novi klub?

Desni bek Chelseaja Victor Moses vrlo je blizu toga da promijeni sredinu.

Na ovog fudbalera trener Plavaca Maurizio Sarri ne računa ove sezone pa se već duže vrijeme čeka da Nigerijac promijeni sredinu.

Čini se kako je konačno došao taj dan jer engleski mediji prenose kako se Moses dogovorio sa Fenerbahčeom i tamo bi trebao nastaviti karijeru.

Nigerijac navodno prvo ide na posudbu u redove turskog velikana koji će imati opciju da na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Inače, Moses je ove sezone upisao samo dva nastupa u Premier ligi, tačnije odigrao je svega 26 minuta, a tome je dodao i dva meča u Evropa ligi te po jedan u Community Shieldu i Liga kupu.

Moses i Drinkwter se ne uklapaju u Sarrijev stil igre 

Sarri je unio dosta promjena u igri kluba sa Stamford Bridgea koji nakon dugo vremena ponovo igra napadački fudbal. Italijanski stručnjak je poprilično zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju, no ima i onih koji nisu zadovoljili njegove ukuse.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijan je jasno otkrio za engleske medije da su Danny Drinkwater i Victor Moses fudbaleri koji se jednostavno ne uklapaju u njegov stil igre. Drinkwater se izgubio s radara Chelseaja nakon što je stigao Sarri, dok se minutaža Mosesa znatno smanjila nakon što je bio poprilično standardan kod Contea.

"Drinkwater je u poziciji da mi ne odgovara kao vezni fudbaler u poređenjima s druga dva igrača. Prije dva mjeseca sam mu rekao šta mislim o svemu. Moses je više za igranje na krilu nego na bekovskom mjestu. Tu smo isto dobro popunjeni. Ne znam imaju li budućnost u ovom klubu", poručio je Sarri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi