Morbidno: Navijači Olimpije 'objesili' novo pojačanje Maribora
Ekipa24.si

Ne opraštaju izdaju

Morbidno: Navijači Olimpije 'objesili' novo pojačanje Maribora

Slovenački šampion Maribor jučer je predstavio novo pojačanje.

Na Ljudski vrt stigao je tamošnji reprezentativac Nemanja Mitrović koji je prethodne dvije sezone proveo u Jagielloniji, a sam transfer u susjedstvu ne bi izazvao toliko pažnje da se ne radi o bivšem igraču - Olimpije.

Prije nego što je otišao u Poljsku, Mitrović je proveo gotovo četiri godine u Olimpiji i bio je jedan od omiljenih na Stožicama, a njegov potez da pređe u Maribor označen je kao izdaja i već se na ulicama Ljubljane mogu vidjeti stravični prizori.

Tako je, između ostalog, na mostu Tivoli osvanula i obješena lutka obučena u Mitrovićev dres iz vremena dok je igrao za Olimpiju, a pritom je postavljen i transparent s napisom: "Je*i se Nemanja".

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Mitrović nije jedini fudbaler Maribora koji je ranije u karijeri igrao i za Olimpiju. Tu su, između ostalog, još Jasmin Handanović, Denis Klinac, Alexandru Cret, Rok Kronaveter...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi