Slavili u Ligi prvaka, pa trener pobjegao s pressice nakon optužbi za korištenje crne magije
Prvak Bocvane optužen za korištenje crne magije nakon pobjede u Maroku.

Luda situacija u Maroku

Slavili u Ligi prvaka, pa trener pobjegao s pressice nakon optužbi za korištenje crne magije

O. Lekić

Zanimljivu situaciju vidjeli smo na press konferenciji nakon utakmice u afričkoj Ligi prvaka. Trener gostujuće i pobjedničke ekipe optužen je za korištenje crne magije, nakon čega je ustao i "pobjegao" s press konferencije.

Jwaneng Galaxy, prvak Bocvane, iznenađujuće je s 0:1 slavio na gostovanju u Maroku kod Wydada Casablance u afričkoj Ligi prvaka.

Nakon utakmice održana je press konferencija za pamćenje. Trener gostiju, Morena Ramoreboli, optužen je za korištenje crne magije.

Zaprepašteni marokanski novinari nisu mogli vjerovati da su trostruki afrički prvaci izgubili od Bocvane i pitali su pomenutog trenera je li koristio crnu boju magija.

"Dečki, nepravedni ste", odgovorio je Ramoreboli novinaru koji je postavio pitanje, a nedugo zatim je napustio salu za press konferencije.

"Ah, sad me potkopavate, govorite da smo pobijedili zbog crne magije! Nemojte nas omalovažavati", dodao je prije nego što je napustio konferenciju.

Oglasi

Optužbe su uslijedile nakon što su igrači Jwaneng Galaxyja snimljeni kako prolijevaju "neidentifikovanu tekućinu" po korner zastavici prije utakmice.

Počevši s ukupnom pobjedom od 4:1 nad ugandskim prvakom Vipersima u prvom pretkolu krenulo je tim iz Bocvane na svoj put u Ligi prvaka, da bi onda u drugom na penale izbacio Orlando Pirates iz Južne Afrike.

Iako su se smatrali autsajderima u grupi, oni su prvi nakon prvog kola s tri boda, dok Simba i ASEC imaju po jedan nakon remija 1:1 u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi