Mlada zvijezda Barcelone neće igrati za Španiju

Moribin otac potvrdio

Mlada zvijezda Barcelone neće igrati za Španiju

E. Škorić

Talentovani veznjak Barcelone Ilaix Moriba odlučio je da brani boje Gvineje.

Moriba, koji ima 18 godina, nastupao je mlade selekcije Španije, ali će igrati za Gvineju.

Njegov otaac je u razgovoru za "Cadena SER" potvrdio da se njegov sin povlači iz španske reprezentacije kako bi igrao za zemlju svog rođenja i svog porijekla.

Ilaix je navodno o tome već obavijestio Španski nogometni savez.

Inače, trenutno mu ne ide baš najbolje u Barceloni. Odbio je da potpiše novi ugovor jer želi više novca, zbog čega ga je Ronald Koeman izbacio iz ekipe i mora samostalno da trenira.

O Moribi je jučer govorio i trener katalonskog kluba Ronald Koeman. Razočaran je ponašanjem mladog igrača.

"Pričao sam s njim prije par sedmica više kao čovjek nego trener Barcelone. On se nalazi u užasnoj situaciji. Budućnost je kluba, a uopšte ne trenira i ne igra s nama. Znam šta klub može da mu ponudi i moj savjet je da novac nije najvažnija stvar nego da igrač. Ipak, on i njegovi agenti su odlučili drugačije. Razočaran sam zbog toga jer više vjerujem u fudbal nego u stavke u ugovorima. Sa 18 godina novac ti ne smije biti toliko važan", poručio je trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovih riječi na društvenim mrežama se oglasio i Moriba. Objavio je samo kratki citat.

"Hiljade priča, a niko ne zna istinu".

Promo

Top Komentari

NoNick
Da ba maknite ove REKLAME kako Luka Modrić ulaže u bitcoin HAHAHAHA djeca vam se smiju
6 0
Krivaja Zavidovići
Svaka čast za ovu odluku!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi