Koeman: Razgovarao sam s njim kao čovjek, a ne kao trener i baš sam razočaran

Nije to očekivao od 18-godišnjaka

Koeman: Razgovarao sam s njim kao čovjek, a ne kao trener i baš sam razočaran

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone igraju sutra u gostima protiv Athletic Bilbaa u okviru drugog kola La Lige.

Ronald Koeman održao je danas press konferenciju pred sutrašnju utakmicu na kojoj je govorio o trenutnoj situaciji u katalonskom klubu.

Jedna od tema bili su Miralem Pjanić i Samuel Umtiti koji sutra nisu u konkurenciji za utakmicu što je još jedan pokazatelj da Nizozemac ne računa na njih. Koeman je svjestan da su u teškoj situaciji, ali njihov status se neće promijeniti ako ostanu u klubu.

"Pjanić i Umtiti su u dosta teškoj situaciji i to vam priznajem. Nemam ništa novo da dodam oko toga", rekao je Koeman.

U centru pažnje našao se i mladi Ilaix Moriba koji odbija da produži ugovor s klbuom zbog čega je prebačen u juniorski tim. Koeman je izjavio da mu je žao što tako mlad igrač razmišlja na takav način.

"Pričao sam s njim prije par sedmica više kao čovjek nego trener Barcelone. On se nalazi u užasnoj situaciji. Budućnost je kluba, a uopšte ne trenira i ne igra s nama. Znam šta klub može da mu ponudi i moj savjet je da novac nije najvažnija stvar nego da igrač. Ipak, on i njegovi agenti su odlučili drugačije. Razočaran sam zbog toga jer više vjerujem u fudbal nego u stavke u ugovorima. Sa 18 godina novac ti ne smije biti toliko važan", poručio je trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nizozemski stručnjak se osvrnuo i na Braithwaitea koji je briljirao u prvom kolu s dva gola, ali još uvijek nije jasno da li će ostati u klubu.

"Znamo kakva je situacija u klubu, ako se pojavi interes za njega, poslušat ćemo ponudu. Pokazao je da je važan za ekipu, volim raditi s njim. Discipliniran je i prihvaća svoju ulogu, mislim da bi trebao ostati s nama".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjeni95
Mrs glupane glupi
7 1
bazaorao
samo vas treba derati
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi