Morientes će se kandidovati za predsjednika sindikata profesionalnih fudbalera u Španiji

Legenda Real Madrida

Morientes će se kandidovati za predsjednika sindikata profesionalnih fudbalera u Španiji

Bivši napadač Real Madrida i reprezentacije Španije Fernando Morientes ozbiljno razmišlja kandidirati se za predsjednika sindikata profesionalnih fudbalera u Španiji (AFE).

Trenutno je na ovoj poziciji njegov nekadašnji saigrač iz Reala David Aganzo. On je u novembru 2017. godine osvojio čak 98,58 posto elektronskih glasova kako bi došao na tu poziciju, ali u posljednje vrijeme suočio se s brojnim negativnim kritikama.

Kao prvo, prije nekoliko sedmica bio je u središtu pozornosti jer je optužen za primanje mita, a o tome je pisao Mundo Deportivo.

Također, bio je u centru pažnje i kada su u pitanju neke druge teme kao što su rasprava oko smanjenja plata fudbalerima u jeku pandemije Covid 19, borba španskih nogometašica za sticanje profesionalnih radnih prava, kao i protivljenje planovima La Lige da se utakmice presele u inozemstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aganzo je inače na funkciji predsjednika sindikata profesionalnih španskih fudbalera naslijedio Luisa Rubialesa koji je sada predsjednik Fudbalskog saveza Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi