Mostar SG bez problema protiv Centra

Sigurna pobjeda Mostaraca

Mostar SG bez problema protiv Centra

S. Mlaćo

Ubjedljivim trijumfom nad Centrom iz Sarajeva rezultatom 10:3 u dvorani USRC Midhat Hujdur – Hujka, Mostar SG Staklorad večeras se uz stopostotan učinak iz pet mečeva, usamio na liderskoj poziciji na tabeli Premijer lige.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćeg tima koji je bolju igru krunisao sa četiri pogotka. Nakon velike prilike koju je za goste propustio Sipović, Mostar SG poveo je golom De Souze koji je lijevom nogom pogodio rašlje protivničkog gola. Ubrzo je nakon lijepe akcije Pavlović potpisao gol za 2:0, da bi potom na scenu stupio Mirko Hrkač. On je u situaciji jedan na jedan majstorski lobovao Omerbegovića za 3:0, a malo poslije pogodio i iz slobodnog udarca za visokih 4:0. Do odlaska na odmor gosti su uspjeli smanjiti golom kapitena Handžića.

Tamo gdje su stali na kraju prvog, igrači Mostar SG Staklorada nastavili su početkom drugog poluvremena, pa je nakon samo tri minute igre na semaforu stajalo 6:1. Peti pogodak bio je djelo Josipa Boškovića, a šesti Mirka

Hrkača koji je tako kompletirao svoj hat-trick večeras.

Nadu gostima vratio je Bogilović golom za 6:2, da bi deset minuta prije kraja kapiten domaćina Marijo Aladžić golom krunisao brz kontra napad za 7:2. Potom je Bošković s dva uzastopna pogotka Bošković također kompletirao hat-trick za 9:2, da bi potom Jelić smanjio na 9:3. Konačnih 10:3 postavio je Samir Gosto u samom finišu meča.

Mostar SG Staklorad – MNK Centar 10:3

Dvorana USRC Midhat Hujdur – Hujka. Gledalaca: 400. Sudija: Željko Dragojević (Banja Luka). Asistenti: Goran Ilić (Doboj) i Tomislav Gračanin (Banja Luka). Delegat: Slavko Marjanović (Pale). Strijelci: 1:0 De Souza, 2:0 Pavlović, 3:0 Hrkač, 4:0 Hrkač, 4:1 Handžić, 5:1 Bošković, 6:1 Hrkač, 6:2 Bogilović, 7:2 Aladžić, 8:2 Bošković, 9:2 Bošković, 9:3 Jelić, 10:3 Gosto.

Mostar SG Staklorad: Galić, Radin, De Souza, Bošković, Vesić, Sesar, Babić, Džemić, Pavlović, Hrkač, Kahvedžić, Aladžić, Kajtaz, Gosto.

Centar: Omerbegović, Šahmanija, Sipović, Handžić, Jelić, Suković, Alić, Muminović, Bogilović, Balaš, Pitić, Muhić, Lokmer, Tahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije