Mostar SG se sprema za evropske nastupe

Prije toga meč na otvaranju domaćeg prvenstva

Mostar SG se sprema za evropske nastupe

S. Mlaćo

Pripreme Futsal kluba Mostar SG Staklorad za nastup u Ligi prvaja ulaze u završnu fazu.

Stručni štab uradio je odličan posao tokom posljednjih mjeseci, pa su i očekivanja pred nastup među evropskom elitom velika. Najboljem se nada i Daniel Marinho De Souza.

"Pred nama su tri dobre i tri teške utakmice. Najjača i najteža utakmica bit će ona protiv Sportinga. Već drugog dana nas čeka utakmica protiv domaćeg Doboveca. Oni imaju dosta igrača iz reprezentacije Slovenije. Jaki su i bit će teško. Nakon dana pauze slijedi Ekonomac. Oni su školovani, igraju zajedno već četiri pet godina i neće biti lako. Vjerujem u ovu ekipu. Treniramo i radimo da bi sve bilo dobro", kazao je De Souza.

Prije polaska u Sloveniju, Mostar SG Staklorad domaćin je Belom Anđelu na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH u kojoj brani titulu.

"Uvijek je najteža utakmica prva u sezoni. Imamo problema. Mi ćemo igrati kako znamo da pobijedimo i sa pobjedom da putujemo u Sloveniju, dodao je De Souza.
Pobjedu na otvaranju nove sezone očekuje i kapiten Marijo Aladžić. Velika su i očekivanja od Lige prvaka.

"Nadamo se da ćemo u Sloveniju putovati sa pobjedom. Tamo nas očekuju tri zahtijevne utakmice. Igramo protiv evropskog prvaka i domaćina. Tri ekipe prolaze i mi svakako očekujemo plasman dalje", rekao je Aladžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi