Mostarci "kao na iglama", čeka se nikad važniji gradski derbi

Zrinjski će dočekati Velež

Mostarci "kao na iglama", čeka se nikad važniji gradski derbi

A. Čaušević

Od 19:05 večeras će oći praktično svih Mostaraca biti usmjerene ka stadionu Pod Bijelim brijegom gdje će u gradskom derbiju Zrinjski dočekati Velež. 

Gradski derbi sam po sebi je od velike važnosti, između pristalica dva kluba vlada veliko rivalstvo i uvijek se traži pobjeda, međutim ovaj put ulog je drugačiji i važniji.

Ne igra se samo za prestiž, čast i ugled već se radi i o direktnom obračunu za izlazak na euroscenu što u prethodnim godinama nije bio slučaj. Velež je "izronio" i opet je u vrhu bh. fudbala gdje je Zrinjski nalazi već duži period.

Prognozirati eventualnog favorita bi bilo nezahvalano. Plemići pod Bijelim brijegom mogu pobijediti svaki tim, dok su Rođeni bolje plasirani na tabeli i u nizu su od 15 mečeva bez poraza pa je za očekivati jedan uzbudljiv i neizvjestan meč.

"Velež je u dobrom momentu, 15 utakmica nije poražen i to je veliko. Na nama je da sve zahtjevamo iskoristimo na utakmici i da ostvarimo pozitivan rezultat. Svjesni smo da ima još pet kola, blizu smo da izborimo cilj. Nemamo za ovaj meč Govedaricu, Ibaneza i Filipovića, a žute kartone ima Enin“, rekao je Sergej Jakirović.

"Priprema utakmice protekla je u najboljem redu. Puni smo nekog samopouzdanja, postala je to kod nas i kolortečina. Ne pridajemo značaj nekim velikim utakmicama. Neki loš rezultat nas ne može poremetiti. 80 ili 90 posto ekipa bi zabilježilo negativan rezultat nakon onog na Koševu, a mi smo vezali nakon toga tri pobjede. To pokazuje naš karakter", rekao je Feđa Dudić.

Oglasi

Jakirović neće moći računati na nekoliko igrača. Odsustvovat će Enin, Filipović, Govedarica, Ibanez... Na drugoj strani Dudić će biti bez kartoniranih Ovčine i Anđušića. Susret će suditi Elvis Mujić iz Banovića.

Najbolje kvote za mostarski derbi nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Duel pod Bijelim brijegom će biti 37. međusobni takmičarski meč Veleža i Zrinjskog od nezavisnosti BiH. Plemići su uspješniji sa 19 pobjeda, dok Rođeni imaju sedam trijumfa manje. Ove sezone obje ekipe imaju po jedan trijumf.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sjeni mostarskog derbija proteći će banjalučki. Borac je od 16:55 apsolutni favorit protiv Krupe te će eventualnom pobjedom izbiti na prvo mjesto nakon jučerašnjeg remija Sarajeva.

Dva preostala duela su izuzetno važna u borbi za opstanak. Mladost DK bi domaćim trijumfom protiv Radnika riješila mnogo toga, baš kao i Sloboda protiv Olimpika. Međutim, sigurno je da Bijeljinci i Sarajlije dati sve od sebe da dođu do pozitivnog rezultata. Ova dva meča počinju u 15 sati. 

Utakmica  Stadion Termin Sudija
Mladost - Radnik Stadion Doboj Kakanj 15:00 Aleksandar Njegomirović
Sloboda - Olimpik Stadion Tušanj 15:00 Antoni Bandić
Borac - Krupa Gradski stadion u Banja Luci 16:55 Sabrija Topalović
Zrinjski - Velež Stadion Pod Bijelim brijegom 19:05 Elvis Mujić
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Secerko
Elvis Mujic. Hahahahaahhahaahahaha Pa ko te vise gura čobane banovicki.
14 1
bk123
Neka derby prodje u najboljem redu i bez repova sudjena. Kamo sreće kad bi svak navijao za svoje bez vrijedjanja drugih. Tko god pobijedi život ide dalje. Ja se sportski nadam da će Veležeovoj seriji bez poraza danas doći kraj i da će moj Zrinjski pobijedit al kažem i da ne pobijedi život ide dalje. Opet sutra zajedno u suživotu koji moramo zajedno graditi u ovom lijepom gradu.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti