Premijer liga se vraća u stilu: Tabela govori jedno, kvote nešto sasvim drugo

Zrinjski gostuje Veležu

Premijer liga se vraća u stilu: Tabela govori jedno, kvote nešto sasvim drugo

E. Škorić

Nakon reprezentativne pauze, premijerligaška uzbuđenja su pred nama, a počet će već danas.

Prvi meč 13. kola Premijer lige BiH igra se već danas i već spektakl. Velež dočekuje Zrinjski u još jednom mostarskom derbiju, a duel se igra od 17 sati na stadionu Rođeni.

Nažalost, zbog kazne za FK Velež, neće biti publike na stadionu. Iako se radi o okršaju 10. i vodeće ekipe na tabeli, MOZZART kladionica ipak nagovještava neizvjestan i izjednačen duel. Tome u prilog idu OVE kvote.

Plemići su pobjedom nad Širokim Brijegom (4:0) preuzeli vodstvo od Tuzla Cityja, koji istina ima utakmicu manje uz bod zaostatka. Velež je nakon serije loših rezultata prije dvije sedmice slavio s 4:2 kod Posušja, ali s obzirom na oduzeta tri boda, Rođeni su samo četiri boda od opasne zone.

Nije to naravno prava slika Veleža, koji itekako ima kvalitetan sastav, jako kvalitetnog trenera i u za očekivati je da se ovaj tim trgne i vrati na pobjedničke staze. Ako ne danas, onda već u narednim utakmicama.

“Bitno nam je bilo da slavimo u Posušju, a sada su nam se vratili Zajmović i Radovac. Osim Hasanovića, sve igrače imamo na raspolaganju. Ostali su spremni, te u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu. Nema nepoznanica sa Zrinjskim, igrali smo i nedavno. Zasluženo su na prvom mjestu, znamo da 70-80 posto golova daju iz prekida, te centrašuteva. Svi to analiziraju, ali opet oni postignu pogodak. Nemanja Bilbija je veliki pogon, kada se god lomi, on je tu i zaista mu svaki respekt. Neki dan sam pročitao da Stojan Vranješ očekuje poziv u reprezentaciju, pa ako je tako, onda poziv treba dobiti i Bilbija. On je trenutno najbolji igrač lige. Čorluka igra sjajnu sezonu, možda i najbolju do sada. Stoperski par pravi najmanje grešaka u ligi, a sjajno su i vođeni od strane kolege Jakirovića“, kazao je Dudić u najavi meča.

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, svjestan je da nije isto sa i bez publike, iako ova odluka možda sada ipak ide u prilog Plemićima, jer će Veležu izostati gromoglasna podrška s tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čeka nas teška utakmica. Što je rekao i kolega Dudić jako je teško psihološki igrati. Bude na igračima strah od greške, borba za svaki dio terena, ali dobro novi derbi, nismo se ohladili ni od prošlog. Bit će hendikep nedostatak gledatelja i bit će mi žao, nije to isto pred publikom i pred praznim tribinama, ali mislim da će ekipe dati maksimum da ćemo mi nastaviti gdje smo stali prije pauze."

Obojica trenera su se pred ovaj derbi požalili da su izostali dolasci mladih reprezentativaca iako se njihova utakmica protiv Luksemburga odigrala još u utorak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi