Motiva nije nedostajalo: Kobiljar asistirao protiv Olimpije

Preporodio se u Rudaru

Motiva nije nedostajalo: Kobiljar asistirao protiv Olimpije

Bh. internacionalac Rijad Kobiljar nastavio je sa fenomenalnim igrama u Sloveniji.

Nakon što je nedavno asistirao u mečevima protiv Domžala i Maribora, te postigao dva pogotka Aluminiju, novu sjajnu partiju ovaj 23-godišnji bh. fudbaler je pružio protiv Olimpije čiji je član bio do prije nekoliko mjeseci.

S obzirom da na Stožicama nikada nije šansu dobio, iako je Milan Mandarić o njemu imao visoko mišljenje, mladom Kobiljaru nije nedostajalo motiva u današnjem meču 34. kola Prve lige Slovenije.

Iako je Rudar na kraju poražen od favorizovane Olimpije sa 2:1, velenjski tim bio je upravo taj koji je prvi došao do prednosti, i to nakon što je Kobiljar u 24. minuti asistirao Tučiću za 1:0.

Vodstvo su domaći imali sve do 51. minuti, kada je stvari na početak vratio Cekici, a isti igrač je u 76. minuti postigao i drugi pogodak za tri boda i veliko slavlje Olimpije.

Nakon ovog trijumfa Olimpija je i dalje drugoplasirana u slovenačkom šampionatu, bez šansi da se domogne titule, dok je Rudar na sedmom mjestu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga Slovenije, 34. kolo:

Rudar - Olimpija 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi