Kobiljar ispričao Slovencima o mukama u Olimpiji

Imao je osjećaj da stvari neće funkcionisati u Ljubljani

Kobiljar ispričao Slovencima o mukama u Olimpiji

Transfer u Olimpiju koji je Rijad Kobiljar ostvario u februaru 2018. godine pokazao se kao potpuni promašaj.

Kobiljar (23) je u Olimpiju stigao sa etiketom jednog od najboljih mladih igača u BiH, plaćen je skoro 200.000 eura, ali njegova epizoda na Stožicama na kraju se okončala s jednom zvaničnom utakmicom.

Za Slovence je i danas iznenađujuće što Kobiljar, koji je toliko hvaljen, nikada nije dobio šansu u Olimpiji. Na treningu je bio samo broj. Zbog svega je odlučio da ljetos raskine ugovor i preseli u velenjski Rudar, gdje je u međuvremenu dobio šansu na kojoj se zahvalio na pravi način - golovima i asistencijama.

O neugodnostima koje je doživio za vrijeme ere u Olimpiji ovaj 23-godišnji fudbaler je odlučio da govori. Bila je to, kaže, prava patnja.

"Način na koji sam došao u Olimpiju davao mi je osjećaj da nešto neće biti u redu. U fudbalu trener predstavlja sve i on je najvažniji. Olimpiji sam se pridružio pet dana prije početka sezone, ne znam je li Igor Bišćan bio protiv mene ili je već imao igrače na koje je računao. Znam samo da sam bio u nevolji", rekao je Kobiljar za slovenačke medije, pa dodao:

"Da sam htio igrati, morao bih biti dvostruko bolji od Kronavetera ili Alvesa, koji se svrstavaju među dvojicu najboljih igrača s kojima sam sarađivao u Olimpiji. Ma, bilo je hiljadu problema. Čak su mi i prijetili neki. Bio sam sastojak u pogrešnoj juhi. Trenirao sam i nisam igrao. Nemoguće će da od šest trenera u klubu niko nikada nije razgovarao sa mnom. Nešto je bilo iza toga", zaključuje Kobiljar.

Da zabije gol Olimpiji...

"Iz poštovanja prema bivšim saigračima s kojima sam ostao u dobrim odnosima, sigurno ne bih previše slavio gol protiv Olimpije. Sretan bih bio, naravno,ali ne bih se ponašao kao budala", dodao je.

Slovenija i BiH za njega su kao dan i noć.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Slovenska liga je savršena za mlade igrače. Kod nas je liga mnogo teža zbog loših uslova za igru, infrastrukture, a ni suđenje nije na visokom nivou. Igrači imaju kvalitet, no teško im ga je prezentovati. U usporedbi sa Slovenijom to je kao dan i noć. U Sloveniji ste u srcu Evrope, lako se progurati dalje, potrebno je samo imatu jednu dobru sezonu iza sebe", mišljenja je Kobiljar.

Prije nego što je došao u Sloveniju, Kobiljar je igrao upravo na premijerligaškim terenima. Nosio je dresove Sarajeva, Olimpika, GOŠK-a, Travnika i Zrinjskog. Bio je također i mladi reprezentativac BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi