Motta trajao dva mjeseca na klupi Genoe
Foto - EPA

Nasljednik već imenovan

Motta trajao dva mjeseca na klupi Genoe

M. Šljivak

Ekipa Genoe otpustila je večeras Thiaga Mottu.

Iako je u klub kao stigao kao spasitelj u jako lošoj sezoni ovog tima, Motta nije ponudio previše, pa je odučeno da mu se uruči otkaz.

Ime novog trenera već je poznato. Klub će preuzeti 46-godišnji stručnjak Davide Nicola koji je potpisao ugovor sa timom do kraja sezone.

Nicola je kao igrač šest godina nosio dres Genoe, a prethodno je kao trener radio u Lumezzaneu, Livornu, Bariju, Crotoneu i Udineseu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On će biti treći trener tima sa Luigi Ferrarisa ove sezone, a prije Motte otkaz je dobio Aurelio Andreazzolli.

Genoa je trenutno zakovana za dno Serie A sa samo 11 bodova iz 17 utakmica, a Nicola će debi na klupi imati protiv Sassuola.

Top Komentari

Zenicanin
znaci nista njegova luda formacija hahahah ??
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi