Njemački wunderkid došao pred zid: Posljednja ponuda je na stolu
Youssoufa Moukoko dobija posljednju ponudu.

Za njega je ili-ili

Njemački wunderkid došao pred zid: Posljednja ponuda je na stolu

Eldar Ganibegović

Youssoufa Moukoko je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Borussijom Dortmund. Oteže se s produživanjem ugovora, a od uprave njemačkog kluba dobio je posljednju ponudu.

Sebastian Kehl, sportski direktor Borussije Dormund, objavio je da je data konačna ponuda Youssoufi Moukoku za produženje ugovora. Ukoliko mladi napadač ne prihvati prijedlog, onda će na kraju sezone napustiti Signal Iduna Park.

"Pokušavali smo da produžimo njegov ugovor dugi niz mjeseci, jer čvrsto vjerujemo da su ovaj klub i ova ekipa pogodni za Youssoufinu sportsku perspektivu.

Dao sam mu veoma atraktivnu ponudu, koja mu daje veliki prostor za razvoj. To bi trebalo da dovede do odluke. Ovu odluku mora donijeti sa svojim agentima.

Youssoufa sada može prihvatiti ovu ponudu i posvetiti se Borussiji Dortmund - inače ćemo se rastati! Volio bih da je izabrao nas jer njegov razvoj još nije završen i vidim ogroman potencijal u njemu, ali postoje granice za nas kao klub.

I pokazao sam koje su te granice. Sada je na njemu da se pravovremeno obaveže. Youssoufa i njegovi savjetnici znaju da čekamo odluku ove sedmice, jer želimo riješiti problem prije prvog meča (u nastavku prvenstva, op. a)", rekao je Sebastian Kehl za Kicker.

Oglasi

Ove sezone je Moukoko postigao šest golova i dodao četiri asistencije u dresu Borussije Dortmund.

Za njegove usluge, inače, interes je pokazao Newcastle United koji krupnim koracima ide ka plasmanu u Ligu prvaka.

Nijemca mame platom od 9 miliona eura godišnje, a kada potpiše ugovor dobio bi 30 miliona eura bonusa, prema posljednjim informacijama iz štampe.

Ostaje da se vidi da li će Britanci zadržati ponudu, s obzirom da je naknadno izbio skandal oko godina igrača. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moukoko se vodi kao 18-godišnjak, međutim njemački mediij prenose vijest da se pojavio rodni list koji pokazuje totalno drugačije informacije. Navodno je pomenuti fudbaler 2000. godište, tačnije ima 22 godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi