Mourinho o Abrahamu, Zaniolu, Zorryji...
FOTO - EPA

Press konferencija

Mourinho o Abrahamu, Zaniolu, Zorryji...

A. Beganović

U 5. kolu Konferencijske lige Roma će sutra igrati protiv Zorye, a u slučaju pobjede osigurat će prolazak u nokaut fazu ovog takmičenja.

Nakon gostujuće pobjede nad Genovom atmosfera u redovima Rome je mnogo bolja, a uoči duela sa ukrajinskom ekipom novinarima se obratio Jose Mourinho.

"Ako trijumfujemo prošli smo dalje, ako izgubimo vjerovatno smo ispali. Tako da je ovaj meč finale za nas, a i za njih je to važna utakmica. Igrat ćemo maksimalno, želimo slaviti", rekao je Mourinho, a s obzirom da se u proteklo vrijeme pisalo o njegovom sukobu sa Zaniolom, novinare je interesovalo šta očekuje od njega.

"Ništa posebno, očekujem dobru timsku igru. Dobili smo kao tim Genovu, očekujem da sutra to ponovimo. Ne očekujem ništa drugo nego što očekujem od ostalih igrača", rekao je portugalski stručnjak.

Osvrnuo se Mourinho i na igre Abrahama, koji je doveden da nadomjesti odlazak Edina Džeke, no dosad nije opravdao očekivanja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Osjeti se mali pad u njegovoj igri, ali sve je to normalno, pogotovo nakon povrede koju je sanirao u Engleskoj", rekao je Mourinho, pa se na kraju još jednom osvrnuo na sutrašnji meč.

"Zorya nije nepoznat protivnik. Gledali smo sve njihove utakmice, kako u prvenstvu tako i u Konferencijskoj ligi. Ne možemo pobijediti ako ne poštujemo protivnika. Poštovanje uvijek mora biti tu, čak i u ovom slučaju".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi