Ko je čovjek koji je u srcu Afrike otkrio novu zvijezdu Rome?

Felix Afena-Gyan u centru pažnje fudbalske javnosti

Ko je čovjek koji je u srcu Afrike otkrio novu zvijezdu Rome?

E. Čaušević

Felix Afena-Gyan oduševio je sinoć navijače Rome svojom igrom protiv Genove jer je bio najzaslužniji što je rimski klub na kraju uspio da osvoji tri boda.

Roma je uz dosta muke uspjela da dođe do pobjede na gostovanju kod ekipe Genove. Vučica je slavila sa 2:0, a junak je bio Afena-Gyan koji je zabio oba gola za rimski klub.

Jose Mourinho je u finišu utakmice odlučio da ovog 18-godišnjeg napadača pošalje na teren i ispostavilo se da je to bio odličan potez portugalskog stručnjaka.

Samo nekoliko minuta kasnije Afena-Gyan je nakon odlične asistencije Mkhitaryana zabio gol za 1:0, a konačnih 2:0 isti napadač je postavio u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Afena-Gyan je dobio ove sezone šansu da igra za prvi tim Rome iako je član juniorske ekipe. Mourinho mu je dao priliku za igru i to je ovaj tinejdžer itekako iskoristio.

Oglasi

Ovaj 18-godišnjak je u Romu stigao početkom ove godine iz Gane nakon što ga je zapazio jedan od skauta rimskog kluba i odmah je znao da mu klubu mora dati ugovor i da ne smiju propustiti šansu za to.

Skaut koji je zapazio Afenu-Gyana je nekadašnji golman rimskog kluba Morgan De Sanctis koji je bio ključan za dolazak ovog tinejdžera u klub u januaru ove godine.

De Sanctis je pratio igre Afene-Gyana u dresu EurAfrice iz Gane i odmah je poručio čelnicima kluba da ne smiju propustiti priliku da ga dovedu. Na svu sreću su ga poslušali i dali su mu ugovor do ljeta 2023. godine.

I Mourinho je pratio njegove igre u juniorskom timu Rome i nakon nekoliko sjajnih partija pozvao ga je u prvi tim. Afena-Gyan je rođen 2003. godine, a u Romi se nadaju da će ostaviti dubok trag u ovom klubu jer je zaista dobro počeo.

Mourinho mu mora kupiti patike od 800 eura

Nakon utakmice Jose Mourinho je pričao o ovom tinejdžeru kojem je odlučio pružiti priliku da zaigra za prvi tim Rome i očito da je to bila odlična odluka portugalskog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Rome otkrio je da je obećao Felixu kupiti patike koje mu se izuzetno sviđaju i poručio je da je to prva stvar koju će danas uraditi.

"Obećao sam Felixu kupiti patike koje mu se veoma sviđaju iako su dosta skupe jer koštaju 800 eura. Kada je zabio gol pritrčao mi je i rekao da ne zaboravim na to obećanje. Ujutro prvo što ću napraviti je kupovina tih patika jer ih je zaista zaslužio", rekao je Mourinho.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi