Obećao mu kupiti patike od 800 eura ako zabije gol, a on zabio dva i odmah otrčao do Mourinha

Afena-Gyan spasio Romu u Genovi

Obećao mu kupiti patike od 800 eura ako zabije gol, a on zabio dva i odmah otrčao do Mourinha

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su u gostima pobijedili Genovu sa 2:0 u meču 13. kola italijanske Serije A.

Roma je uz dosta muke uspjela na kraju da dođe do tri boda, a junak ovog tima bio je 18-godišnji Felix Afena-Gyan kojem je Jose Mourinho dao priliku u finišu utakmice.

Igrači Rome su stvarali prilike sinoć, ali nikako nisu uspjeli da to krunišu golom. Ipak, Mourinho je potom u 74. minuti na teren poslao Afenu-Gyana što je bio trenutak koji je odlučio meč.

Ovaj 18-godišnji fudbaler Rome je samo osam minuta kasnije uspio da zabije pogodak za 1:0 nakon što ga je odlično uposlio Mkhitaryan.

No, to nije bilo sve od Rominog tinejdžera u ovoj utakmici. Afena-Gyan je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade uspio postići i svoj drugi pogodak i tako postaviti konačnih 2:0.

Oglasi

Nakon utakmice Jose Mourinho je pričao o ovom tinejdžeru kojem je odlučio pružiti priliku da zaigra za prvi tim Rome i očito da je to bila odlična odluka portugalskog stručnjaka.

Trener Rome otkrio je da je obećao Felixu kupiti patike koje mu se izuzetno sviđaju i poručio je da je to prva stvar koju će danas uraditi.

"Obećao sam Felixu kupiti patike koje mu se veoma sviđaju iako su dosta skupe jer koštaju 800 eura. Kada je zabio gol pritrčao mi je i rekao da ne zaboravim na to obećanje. Ujutro prvo što ću napraviti je kupovina tih patika jer ih je zaista zaslužio", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 18-godišnji napadač ponikao je u Gani u klubu EurAfrica, a u Romu je stigao početkom ove godine i bio je dio juniorskog tima rimskog kluba.

No, Mourinho mu je odlučio dati šansu u prvoj ekipi i to je bio odličan potez. U Seriji A odigrao je do sada tri meča, te je upisao ukupno 92 minute na terenu i zabio je dva gola što je odličan učinak i pokazatelj o kakvom potencijalu se radi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Pa kolika mu je plata pa nema da kupi kopačke od 800 Eura? Ko da igra u našoj ligi a ne u Seria-i A?
10 2
mujaga13
Moze imat Millione al uvjek postoji neko kladzenje obecanje izmedzu igraca pa i trenera ove patike ide oz Morinjovog dzepa u tome je sustina
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi